Een echte Franse bakkerij, maar dan in Groningen. Dat kan! Hier bakken ze brood volgens de tradities van het oude, Franse ambacht. Denk aan lange rijsprocessen om de smaak van het deeg optimaal te laten ontwikkelen en daarnaast het gebruik van desem. Er wordt de hele dag door gebakken, net als de Fransen het zelf ook doen. Je begrijpt dat de geur van versgebakken baguettes, boules en croissantjes hier nooit ver weg is! Overigens wordt al het brood gemaakt van zelfgemaakt deeg, dat weer gemaakt is van zuivere grondstoffen, zonder toevoeging van enige hulpstoffen. Qua assortiment is deze boulangerie tegelijkertijd ook een patisserie en viennoiserie. Het assortiment bestaat namelijk naast brood ook uit zoete broodjes, gebakjes, olijfolie, tapenades en confitures.
Kenmerken
Je zal geen andere Franse bakkerij in het noorden van ons land vinden, dus uniek zijn ze zeker. Daarnaast wordt gewerkt met alleen de beste grondstoffen: onbewerkte, gecertificeerde bloem bijvoorbeeld en puur zeezout dat rijk is aan magnesium en juist natriumarm. Het deeg is qua smaak extra ontwikkeld door de lange rijstijden van soms wel 16 uur! Het deeg wordt daarna direct op de ovenvloer gebakken waardoor een extra dunne, krokante korst ontstaat. Probeer de populaire pain d'alouette eens en oordeel zelf! Als je liever voor zoet gaat zijn de tartelettes en eclairs een goede keuze. En de croissantjes? Die smaken hier zoals ze horen te smaken!
Sfeer
Gevestigd in de Brugstraat ligt de winkel strategisch gezien ideaal middenin het drukke centrum van de stad. Het pand zelf is historisch en charmant en door het gebruik van uitgesproken materialen heeft de winkel een eigenzinnige uitstraling. De verleidelijke geur van het versgebakken brood dat de hele dag door gebakken wordt, leid je vanzelf naar deze bakker. En bij het wachten op je beurt ervaar je zelf de magie van een versgebakken baguette of zingende boule.
Merken
Producten van o.a. Le Comptoir de Mathilde: een nieuwe trend in Frankrijk op delicatessengebied. Het zijn ambachtelijk vervaardigde streekproducten uit de Provence welke vaak in kleine familiebedrijven worden vervaardigd.